Vergunning Tarieven 2023

  • Vispas € 39,50
  • Jeugdvispas € 19,00

Vispas

De VISpas is het lidmaatschapsbewijs van een sportvisser. Op de VISpas staat van welke vereniging hij/zij lid is. Tezamen met de bijbehorende ‘Lijsten van viswateren’ is de VISpas tevens de visvergunning. Gevist mag worden in de wateren die genoemd staan in die lijst(en). Er is in ieder geval een landelijke lijst. Verder kan er een federatieve en verenigingslijst bij zitten. Om mee te mogen doen met federatieve en landelijke viswedstrijden is ook een VISpas noodzakelijk.

JeugdVISpas

Tot je 14de jaar mag je onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste papieren, met één hengel zonder vergunning vissen. Ben je op 1 januari nog geen 14 jaar, maar wil je wel met twee hengels en alle aassoorten in alle wateren kunnen vissen waar je ook met de VISpas terecht kunt (Landelijke Lijst van Viswateren), neem dan de JeugdVISpas.

Jeugdvergunning van je vereniging

Als je voor de jeugdvisvergunning kiest, dan mag je alleen maar vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten in de wateren van je eigen vereniging. Het vissen op roofvis is dan niet mogelijk, omdat aassoorten zoals kunstaas of een stukje vis niet zijn toegestaan. Met deze vergunning kan je echter heel goed vissen op de bekende witvissoorten, zoals blankvoorn, ruisvoorn en brasem. Ben je een beginnende sportvisser, dan heb je aan deze jeugdvergunning zeker in het begin voldoende. Wil je later meer en bijvoorbeeld aan wedstrijdvissen gaan doen of op roofvis gaan vissen, dan kan je altijd overgaan op de jeugdVISpas. Met alleen de (verenigings)jeugdvergunning kan je niet meedoen aan de officiële kampioenschappen van je federatie of van Sportvisserij Nederland. Jeugd onder begeleiding Ben je nog geen 14 jaar, dan heb je geen pas of vergunning nodig als je vist onder begeleiding van een volwassene die wel in het bezit is van een VISpas. Wel is er een beperking: je mag dan slechts vissen met één hengel onder dezelfde voorwaarden als de begeleider. Als je dus eens een keertje wil vissen zonder meteen lid te worden van een hengelsportvereniging, ga dan op zoek naar iemand die wel een VISpas heeft. Misschien je eigen vader of moeder, misschien een oom of tante of misschien een aardige buurman, die jou een keertje wil meenemen. Zodra je echter in je eentje of met vrienden of vriendinnen gaat vissen, dan heb je natuurlijk een eigen visdocument nodig. Dat is of de jeugdVISpas of de jeugdvergunning van de vereniging. Kleine VISpas Met de kleine VISpas kun je met één hengel en een beperkt aantal aassoorten in een beperkt aantal wateren vissen die zijn opgenomen in de bijhorende Kleine Lijst van Viswateren. De Kleine VISpas vormt samen met de Kleine Lijst van Viswateren de visvergunning (schriftelijke toestemming).

Gele/blauwe kaart

De Gele kaart (jeugd ) 17,50  / blauwe kaart (volwassen) 30,00 is de vergunning die je nodig hebt voor het vissen op onze kolken. (altijd in combi met je vispas en nachtsticker!) Als je lid bent krijg je de kaart er gratis bij verstrekt, Heb je m nog niet? dan kun je deze verkrijgen via onze controleurscommissie te bereiken onder telefoonnummer 06-52458219  (van 8:00-20:00 te bereiken).

(alleen verkoop!) van de kaart is tevens te verkrijgen bij Ubink stationsweg 117 Wezep.(dus geen gratis verstrekking op vertoon van de vispas)